Google+
Dolkeregler  
Kredsen har lavet nogle dolkeregler, dels af sikkerhedsmæssige grunde, men også for at både børnene, forældrene og lederne har nogle klare retningslinier at forholde sig til.  

Skrælleknive bruges når man er pusling eller i øvrigt ikke har bålaktivitetsmærket på FDF-skjorten. Puslingene lærer at snitte med en skrællekniv til møderne og må derfor højest være udstyret med en sådan hjemmefra. (Det er dog ikke nødvendigt at købe skrælleknive til børnene da kredsen råder over det antal skrælleknive der er behov for til møderne.)
dolk001

Skovmandsknivene eller tilsvarende knive med blad på 85-100 mm bruges kun når man har taget bålaktivitetsmærke niveau 2 og har det på FDF-skjorten. Det vil som regel være tumlinge og nyoprykkede pilte disse knive passer til.
 baalaktivitet 1

Slirekniven med eller uden merlespiger eller en tilsvarende kniv med et blad på max 120 mm bruges kun når man har taget bålaktivitetsmærke niveau 3 og har det på FDF-skjorten. Det vil i reglen være tilfældet for piltene efter første tur i efteråret, hvor de tager mærket, og for alle i klasserne opefter. 

 


Vi vil bede forældrene om at bakke op om de nye regler ved ikke at købe for store dolke/knive til børnene. Det må være i alles interesse at børnene på en sikker måde kan håndtere deres knive. Skulle det imidlertid vise sig at et barn ikke overholder dolkereglerne som de lærer når de tager mærket, vil både mærket og dolken blive konfiskeret. Forældrene til barnet kan hente dolken ved lederen, men barnet må først have dolken med til møderne igen når mærket er generhvervet.